Palvelut

Lääkeneuvonta
Lääkeneuvonnassa palvelee aina lääkealan ammattilainen eli farmaseutti tai proviisori.
Voit ottaa meihin yhteyttä:

Kotiinkuljetus
  • Kotiinkuljetus maksaa 8 euroa (sis. alv 24 %), jos matka apteekille on alle 5 km.
  • Kotiinkuljetus maksaa 12 euroa (sis. alv 24 %), jos matka apteekille on 5-10 km.

-Tilaukset mielellään vähintään vuorokausi ennen toimitusta. Mahdollisuuksien mukaan toimitamme kuitenkin myös saman päivän aikana.
-Kotiinkuljetusta järjestetään vain arkipäivinä.
-Ostokset maksetaan ensisijaisesti pankkikortilla. Lääketoimituksen mukana on myös mahdollista saada lasku, joka sisältää tuotteet ja kotiinkuljetuksen.

Annosjakelu
Asiakas saa kerralla kahden viikon ajaksi tarvitsemansa lääkkeet annospusseissa, jotka pakataan koneellisesti. Konejakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin käsin jakelu dosetteihin. Asiakas maksaa vain käyttämistään lääkkeistä. Koska lääkkeet hankitaan kahden viikon erissä, lääkehoidon muuttuessa asiakkaalle ei jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Palvelu on asiakkaalle maksullinen. Kela korvaa osan maksusta asiakkaalle tiettyjen edellytysten täyttyessä.
Lääkityksen tarkistus
Oletko epävarma lääkkeiden ottoajankohdista tai yhteensopivuudesta? Epäiletkö lääkehaittoja?

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään reseptilääkkeiden, itsehoitolääkkeiden, luontaistuotteiden, ravintolisien ja vitamiinien väliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille.

Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä keskustelu (sis. alkuhaastattelu ja loppukeskustelu). Asiakas saa tarkistuksesta yhteenvetoraportin.

Varaa aikasi Lääkityksen tarkistukseen apteekista. Tuo alkuhaastatteluun paperireseptisi, yhteenveto sähköisistä resepteistä sekä lista käyttämistäsi itsehoitolääkkeistä, luontaistuotteista, ravintolisistä sekä vitamiineista.

Palvelun hinta on 49 € (sis. alv. 24 %)

Lääkehoidon arviointi
Lääkehoidon arviointi on palvelu, jossa asiakkaan kaikki resepti- ja itsehoitolääkkeet sekä ravintolisät ja luontaistuotteet kartoitetaan ja verrataan niitä yleisiin hoitosuosituksiin. Arvioinnissa otetaan huomioon asiakkaan terveydentila ja erilaiset terveysmittausarvot (esim. verenpaine ja verensokeri). Arvioinnissa perehdytään lääkityksen mahdollisiin yhteisvaikutuksiin, päällekkäisyyksiin sekä haittavaikutuskuormaan. Arvioinnista saa kirjallisen raportin lääkärille toimitettavaksi.

Lääkehoidon arvioinnin suorittaa erityispätevyyden suorittanut farmaseutti. Palvelusta tehdään aina kirjallinen sopimus. Palveluun kuuluu asiakkaan haastattelu sekä loppukeskustelu.

HINTA:
Lääkityksen arviointi 50 €/h. Palvelun minimihinta on 100 € (sis.alv 24 %). Palvelun maksimihinta on 200 € (sis.alv 24 %).

Lääkehoidon kokonaisarviointi
Lääkehoidon kokonaisarviointi on perusteellinen selvitys lääkehoidon onnistumisesta. Kokonaisarviointi on tarkoitettu etenkin paljon lääkkeitä käyttäville ja iäkkäille, joilla epäillään olevan lääkityksestä johtuva terveydellinen haitta tai ongelma. Kokonaisarviointi perustuu aina moniammatilliseen yhteistyöhön sekä laboratorioarvoihin. Lääkityksen kokonaisarviointi sisältää arvion lääkityksen tarpeesta, tehokkuudesta, turvallisuudesta ja taloudellisuudesta. Kokonaisarvioinnista tehdään kirjallinen raportti lääkärille, lääkärin mahdollisten lääkemuutosten päätöksenteon tueksi.
Lääkehoidon kokonaisarvioinnin suorittaa erityispätevyyden suorittanut farmaseutti. Palvelusta tehdään aina kirjallinen sopimus. Palveluun kuuluu asiakkaan haastattelu sekä loppukeskustelu.

HINTA:
Lääkityksen kokonaisarviointi 50 €/h. Palvelun minimihinta on 200 € (sis.alv 24 %). Palvelun maksimihinta on 400 € (sis.alv 24 %).

Reseptien uusiminen
Voit pyytää meiltä reseptin uudistamista. Uusimispyyntö voidaan tehdä alle 28 kuukautta sitten määrätyistä tai uusituista resepteistä. Apteekki ei voi taata, että lääkäri aina uusii reseptin pyynnön perusteella. Uusinta voi myös vaatia käyntiä laboratoriokokeissa tai lääkärin vastaanotolla. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön kahdeksan vuorokauden kuluessa. Tieto uusimispyynnön käsittelystä on mahdollista saada tekstiviestinä matkapuhelimeen.
Lääketieteellinen korvienrei'itys
Mietitkö korvien rei’ittämistä? Blomdahlin lääketieteellinen rei’itysmenetelmä on luotettava ja turvallinen. Steriileillä tuotteilla, hygieenisellä menetelmällä ja ihoystävällisillä koruilla asetetaan ihosi ja terveytesi aina etusijalle. Huomioimalla erityisesti lapset, Blomdahl on kehitellyt lääketieteellisen kahden korvan samanaikaisen rei’ittämisen, jolla rei’ittäminen tapahtuu nopeammin ilman kompromisseja turvallisuudesta.

Yhden korvan rei`itys 20e, kahden korvan rei`itys 30e. Kysy lisää apteekistamme!

Lääkejätteiden vastaanotto

Lääkejätettä ovat kaikki käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai sellaiset lääkkeet, joiden käytön viranomainen, lääkkeen valmistaja, myyntiluvan tai rekisteröinnin haltija on kieltänyt. Lääkejäte on aina vaarallista jätettä, joka on hävitettävä oikein.

  • Tarkista lääkekaappisi säännöllisesti ja poista sieltä vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet.
  • Poista reseptilääkkeistä ohjeliput tietosuojan takia.
  • Ota vanhat tai käyttämättä jääneet tabletit ja kapselit pois alkuperäispakkauksistaan, pakkaa ne irrallisina läpinäkyvään muovipussiin ja tuo ne apteekkiin.
  • Palauta nestemäiset lääkkeet, voiteet ja aerosolit apteekkiin niiden omissa pakkauksissaan. Varmista, että nestemäiset lääkkeet eivät vuoda.
  • Toimita jodipitoiset lääkkeet ja elohopeakuumemittarit apteekkiin muusta lääkejätteestä erillään.
  • Palauta sytostaattia sisältävät lääkejätteet (syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esimerkiksi metotreksaattia sisältävät valmisteet) erillisessä muovipussissa ja alkuperäispakkauksissaan.
  • Neulat ja ruiskut tulee kerätä suljettuun astiaan (esim. muovipullo, muovirasiaan tai viralliseen keräysastiaan)

Tule käymään

Tehtaankatu 43
67100 Kokkola
Sijainti kartalla >

Olemme avoinna

Ma-pe: 8-20
La: 9-17
Su: 10-18